• Werk in opdracht

  30 december 2019

  Ik zag dat het zomaar ruim anderhalf jaar geleden is dat ik iets op mijn blog schreef. Wat vliegt de tijd!

  2019 was een productief jaar voor mij. Niet alleen heb ik 5 schilderijen gemaakt, een aantal daarvan was in opdracht. Nog nooit had ik zoveel opdrachten tegelijk. Het maken van een schilderij in opdracht vind ik altijd iets bijzonders. Ik vind het geweldig dat mensen (die ik niet ken) bij mij iets bestellen dat er nog niet is. Daarbij hebben ze het vertrouwen dat ik er iets moois van maak. Super!

  Lees meer >> | 949 keer bekeken

 • De stier

  21 april 2018

  Naast koeien schilder ik af en toe ook een stier. Gek genoeg zijn deze schilderijen vaak snel verkocht, meestal voordat ze zijn af geschilderd. Hoe dat komt? Misschien omdat ze een soort van kracht en stoerheid uitstralen. Deze stier heeft naast prachtige horens ook een ketting op zijn kop en stond buiten tussen de koeien.

  Lees meer >> | 2088 keer bekeken

 • De 100.000 liter koe

  15 maart 2018

  Het is een speciale koe, de 100.000 liter koe.

  Nee, het is geen ras, maar wel een héél bijzonder dier. Gemiddeld geeft de Nederlandse melkkoe ongeveer 8000 liter melk per jaar. Je kunt dus wel nagaan dat het een héle prestatie is om 100.000 liter melk te produceren. Het gaat om sterke dieren, al op leeftijd, die in al die jaren veel melk gaven en gezond zijn gebleven. Voor de boer zijn dit vaak de dieren die een speciaal plekje hebben op het bedrijf; ze zijn bijzonder.

  Lees meer >> | 3506 keer bekeken

 • Politie te paard!

  4 maart 2016

  Bas is een paard op leeftijd, 31 jaar om precies te zijn. Dat is op zich al opmerkelijk, want heel veel paarden worden niet zo oud.

  Bas is een vos (zo noem je een paard waarvan de vacht en manen dezelfde kleur hebben) met een prachtige roodbruine kleur die nog dagelijks zijn beweging krijgt. Een werkpaard - in de letterlijke zin - want hij is een groot deel van zijn leven politiepaard geweest. Zijn eigenares verzorgt hem goed, hij wordt zelfs regelmatig lekker gemasseerd om zijn spieren soepel te houden. Alles om hem gezond te houden van lichaam en geest. 

  Lees meer >> | 2375 keer bekeken

 • Project Koe

  10 december 2014

  "Wil jij me helpen een koeienbeeld te beschilderen", vroeg kunstenares Ansjel van Bellen aan mij. Ze was door Dierenkliniek De Delta in Maasland gevraagd om het koeienbeeld dat al jaren voor de kliniek staat opnieuw te beschilderen. Het beeld verkeerde in slechte staat en was aan een opknapbeurt toe. "Dat heb ik nog nooit gedaan, maar lijkt me wel een heel leuke uitdaging". Zo gezegd zo gedaan. 

  Lees meer >> | 2649 keer bekeken

 • Koeknuffelen

  1 september 2014

  Ik schilder inmiddels al een aantal jaren met heel veel plezier koeien en stieren. Vaak vragen mensen zich af waarom ik koeien schilder.

  Dat veel Nederlanders koeien leuk vinden was me niet ontgaan. Maar als ik aan buitenlanders vertel dat ik koeien schilder, gaan vaak de wenkbrauwen omhoog. Paarden, honden en katten, OK, maar koeien … Tja, wij Nederlanders zijn daar denk ik vrij uniek in. Het is ook best apart dat je een anoniem dier boven je bank hangt. Heb je een schilderij van een hond of een kat aan de muur, dan is het toch op zijn minst die van jezelf. Mijn conclusie: veel Nederlanders hebben een speciale voorliefde voor koeien.

  Inmiddels stellen steeds meer boeren hun bedrijf open voor het publiek. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd om meer mensen te informeren en te laten genieten van het platteland. Kinderen leren tijdens schoolreisjes dat de melk van de koe komt en niet uit een pak. Je kunt met eigen ogen zien hoe het er in een modern bedrijf aan toe gaat, van mestschuiver en koeborstel tot melkrobot, er valt heel wat te zien.

  Soms kun je meer doen dan alleen kijken. Vorig jaar stond ik voor het eerst in de melkput en mocht ik zelf alle handelingen verrichten die bij het melken komen kijken. Zie mijn vorige blog "Boer zoekt hulp"".

  Vorige week ben ik voor het eerst gaan koeknuffelen. Wat een heerlijke ervaring! Niet alle koeien stellen een aai over hun bol op prijs. Nieuwsgierig zijn ze wel altijd, maar ze kunnen duidelijk laten merken als ze geen zin hebben om geaaid te worden. De koeien op deze boerderij zijn helemaal gewend aan mensen die komen koeknuffelen. Ze blijven rustig liggen, in de stal of in de wei en laten zich niet van het herkauwen afbrengen. Als je contact hebt gemaakt en ze reageert goed, kun je lekker tegen dat warme koeienlijf aan gaan zitten. Sommige koeien genieten er zo van dat ze helemaal languit gaan liggen, andere leggen hun kop in je schoot..

  Ik kan het iedereen aanraden, het is een bijzondere ervaring. En als je dan toch aan het koeknuffelen bent, bekijk die mooie koe dan eens heel goed van dichtbij. Zie je die mooie lange wimpers, en het bobbeltjespatroon in de neus? En heb je al eens gevoeld hoe zacht die behaarde bovenlippen zijn? Iedere koe heeft een eigen karakter en dat zien je ook terug, bijvoorbeeld in de oogopslag en de houding. En hoe geweldig is het niet om samen met de koe over het landschap uit te kijken en precies hetzelfde te zien als zij.

  Prachtig hè, begrijp je nu waarom ik ze telkens maar weer wil schilderen?

          

   

  Lees meer >> | 2373 keer bekeken

 • Boer zoekt hulp

  11 november 2013

  Ik woon midden in de Randstad. Mensen die hier niet bekend zijn hebben weleens het beeld dat je hier alleen maar huizen en steden hebt. Niets is echter minder waar. Ik woon middenin de stad, maar wanneer ik op de fiets stap ben ik binnen 10 minuten in de mooie natuur van Midden-Delfland. Gelukkig worden de steden hier afgewisseld met uitgestrekte landerijen en pittoreske dorpjes. Het is heel belangrijk dat we deze mooie stukjes Nederland behouden, dus daarom is het goed dat er natuurverenigingen zijn die hiervoor hun best doen. De agrarische natuurvereniging Vockestaert organiseert regelmatig allerlei activiteiten voor jong en oud. Op die manier kunnen mensen bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op een boerderij of met een gids de verschillende vogels spotten die hier allemaal leven.

  Lees meer >> | 4679 keer bekeken

 • Een bijzonder gebaar

  2 oktober 2013

  Eerder dit jaar stond ik op de kunstmarkt in Voorburg. Zoals ik al eens vaker heb geschreven is een kunstmarkt vooral heel erg leuk om te doen vanwege de mensen die je ontmoet. In Voorburg  ontmoette ik Jocelyne. Ze zag mijn koeien en vond ze mooi. Ik gaf haar mijn kaartje, in de hoop dat ze ook mijn site zou bekijken.

  Lees meer >> | 4920 keer bekeken

 • Dagje Drenthe

  26 juli 2013

  Iedere zomer probeer ik een dagje Drenthe te plannen. Ik ga dan lekker op bezoek bij de boerin en haar boer bij wie veel van mijn schildersmodellen wonen. 

  Het was mooi weer en we hebben lekker bijgekletst. Zonder het internet hadden we elkaar nooit leren kennen. Ik zocht destijds foto's van koeien en vond er enkele van haar. Ik zocht de bron op en zag dat ze een heel interessante en leuke blog bijhoudt Over koetjes en kalfjes. Ik schreef haar en ze stuurde me de gevraagde foto. Zo kregen we een regelmatig en leuk contact en 2 jaar geleden bezocht ik haar voor het eerst (zie mijn eerste blog "in levenden lijve")

  Lees meer >> | 2389 keer bekeken

 • Zomerexpo 2013

  7 april 2013

  Dit jaar heeft de zomerexpo 2013 als thema "aarde". Ik heb daarom mijn schilderij "Koetsjie koetsjie" ingebracht. De koe is een geaard dier en leeft direct van wat de aarde voortbrengt. Bovendien heeft deze pink een mooie aardetint. 

  In de voorronde breng je jouw kunstwerk in, dat door anderen langs de jury wordt gebracht. Deze jury bepaald binnen 18 seconden via handopsteking of jouw kunstwerk door is naar de volgend ronde of niet. Hierbij ben je zelf niet aanwezig, je krijgt ook geen feedback over de reden van eventuele afwijzing. 

  Mijn kunstwerk ik helaas niet door naar de volgende ronde. Alle "afvallers" kregen de kans hun kunstwerk af te geven voor expositie tijdens de Salon des Refusés, georganiseerd door de SKVR BeeldFabriek. En daar hangt ze nu, tot en met 27 april. Het is leuk om te zien wat een diversiteit aan kunstwerken het thema voortbrengt!

  Het adres: Wilhelminakade 326, 3072 AR Rotterdam

  Lees meer >> | 2679 keer bekeken

 • Meer blogs >>