• Drukte voor de storm

  1 maart 2013

  In het voorjaar en de zomer zijn er in het algemeen meer activiteiten waarbij ik mijn werk kan tonen dan in de wintertijd. Dat start dit jaar met de Paasmarkt in Delft, op 2e Paasdag. Dit jaar valt Pasen vroeg, al op 1 april. Ik wil nieuw werk laten zien en ook wil ik hiervoor een aantal miniatuurtjes maken. Daarnaast ben ik met een nieuw schilderij gestart van een schattig kalfje van Sandra, kleine Puck, dat ik over 2 weken af wil hebben.  En dan staan er nog 4 schilderijen die ik binnenkort ga afwerken. 

  Lees meer >> | 1812 keer bekeken

 • Social media

  20 januari 2013

  Het moest er toch eens van komen, na Twitter ben ik nu ook op Facebook. Ik heb het lang uitgesteld, vooral omdat ik niet goed wist wat je er allemaal mee kunt en hoe het werkt. Maar steeds meer interessante informatie staat op Facebook en als je het niet hebt, kun je dit ook niet lezen. Daarnaast denk ik dat het een goede aanvulling kan zijn om meer mensen te bereiken. Dus ik heb een profiel aangemaakt en direct daarna een pagina, speciaal voor mijn schilderwerk. 

  En ja, het is zeker even wennen, maar als je er wat tijd in steekt krijg je het toch snel in de vingers. Ik heb gelukkig wat hulp gekregen, vooral op het gebied van alle instellingen die je kunt doen. Ik ben tevreden over het start resultaat en nu ga ik het gewoon regelmatig gebruiken. Je zult er informatie vinden die mij interesseert op het gebied van schilderen en updates van waar ik op dat moment mee bezig bent. Dus hier zie je ook details van werk en tussenfases. Wil je hiervan op de hoogte blijven, klik dan op “vind ik leuk”.

  Het enige nadeel van het hebben van een website én Twitter én Facebook is de tijd die er in gaat zitten, want voor je het weet kom je niet meer aan schilderen toe!

  Hier vind je de links naar mijn Facebook en Twitter.

  Lees meer >> | 1792 keer bekeken

 • Over de vloer

  28 december 2012

  Bij mij vlak om de hoek is onlangs een nieuwe parketzaak gestart. Het is een mooi hoekpand met veel ramen. De winkel is opnieuw geschilderd en smaakvol ingericht. Het viel me op dat enkele wanden nog leeg waren. "Waarom niet", dacht ik en stapte naar binnen. 

  Lees meer >> | 1719 keer bekeken

 • In de etalage

  21 december 2012

  Mijn opa en oma hadden vroeger een slagerij in de Broerhuisstraat, in het verlengde van de Beestenmarkt in Delft. Hier zie je ze in de deuropening van hun slagerij, samen met enkele slagersknechten. 

  De Beestenmarkt was - de naam zegt het al - ook echt een marktplaats voor de verhandeling van vee. Mijn opa kocht er in vroeger tijden zijn koeien, want in die tijd slachtten de slagers nog zelf. Onder deze link kun je veel beeldmateriaal terugvinden uit deze vervlogen tijden.

  Lees meer >> | 6420 keer bekeken

 • Lichtjes in de duisternis

  11 december 2012

  Het is lichtjesavond in Delft en nu begint het nog te sneeuwen ook! Sfeervoller kan haast niet.

  Lees meer >> | 1830 keer bekeken

 • Vakantie?

  8 november 2012

   

  Schilderen doe ik voor mijn plezier - in mijn vrije tijd - er zit geen druk achter. Dus hoewel er niemand is die tegen me zegt dat iets af moet, voel ik toch altijd de behoefte om door te werken. Ik wil resultaat zien! Omdat ik met olieverf schilder, ben ik altijd aan meerdere werken tegelijk bezig. Hierdoor hoef ik niet te wachten, want terwijl het ene schilderij droogt, kan ik rustig verder gaan aan het andere. Op dit moment ben ik bezig met 4 werken en zitten er nog 2 “in mijn hoofd”. En als je dan aan allemaal tegelijk werkt duurt het lang voordat er één af is. En dan ga ik toch een beetje druk voelen. ..

  Lees meer >> | 1576 keer bekeken

 • Fijn schilderen

  1 oktober 2012

   

  Hoewel ik het heerlijk vind om op mijn eigen tempo en manier bezig te zijn met schilderen, vond ik dat het tijd werd om aan techniek te werken. Ik heb al eens voorzichtig met glaceerlagen (transparante lagen) geëxperimenteerd en hierover ook gelezen. Maar ik vind dat je niets zo goed leert als in de praktijk. De ene docent is echter de andere niet. Je hebt er die slechts kleine aanwijzigen geven en je voor de rest grotendeels je eigen gang laten gaan. Een ander helpt je graag de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen.

  Lees meer >> | 2164 keer bekeken

 • Opgeruimd staat netjes

  3 augustus 2012

  Het is al weer enige tijd geleden dat ik een stukje schreef. Ik streef ernaar iedere maand een blogje te posten, maar het is er in juni en juli niet van gekomen. Ik ben heerlijk op vakantie geweest en dat doet een mens goed. Maar ja, op vakantie neem ik geen schilderspullen mee, dus toen ik terugkwam ben ik als de bliksem weer aan de slag gegaan, want ik had het echt gemist.

  Lees meer >> | 1422 keer bekeken

 • Kleine kalfjes worden groot

  31 mei 2012

  Kalfje 872, dat model stond voor het vierluik en de schilderijen "Schuchter" en "Nieuwsgierig" is inmiddels zelf een koe. Ze heeft onlangs haar eerste kalf gekregen. 

  Het is een mooi dier en ze houdt wel van een knuffel.

  Lees meer >> | 2154 keer bekeken

 • Pinkstermarkt 28 mei 2012

  28 mei 2012

  Het weer was geweldig, er waren veel mensen in de stad en ik had een leuke kraam. Wat wil je nog meer? Een schilderij verkopen misschien ... 

  Deze Pinkstermarkt viel voor mij in de categorie "zaaien". Ik kreeg veel positieve reacties en mijn ansichtkaarten zijn bijna allemaal op. Steeds meer mensen hebben mijn werk gezien. 

  Lees meer >> | 1336 keer bekeken

 • Meer blogs >>