Ik werk graag in opdracht. Niets is leuker dan iets helemaal naar wens te maken. Het leuke voor de klant is dat je zelf kunt aangeven wat je er wel of niet op wilt hebben: oormerken, halsband, achtergrondkleur, e.d. Ik kan je hier een goed advies over geven.

Voor het portretteren van jouw favoriete koe (of ander dier) maak ik gebruik van een goede digitale foto.
Wat is een goede digitale foto? Het allerbelangrijkst hierbij is het licht en de scherpte. Schaduwen geven diepte en leven aan een portret. Een foto op een bewolkte dag zonder contrasten is niet geschikt. De ogen geven karakter aan het dier, dus bij voorkeur zijn die ook prominent in beeld. Je kunt me de foto altijd toesturen ter beoordeling.
Heb je geen goede foto, dan kan ik die voor je laten maken. Ik werk hiervoor samen met een fotograaf. Hij maakt op locatie een goede foto naar wens, zodat we een optimale start hebben voor een mooi koeienschilderij. Een voorbeeld hiervan is schilderij "Billy". De kosten voor het maken van een foto zijn niet inbegrepen.

De prijs van een schilderij hangt globaal af van een aantal zaken: het formaat en wat je erop wilt, bijvoorbeeld één dier, meerdere dieren, alleen een kop, of ook het lijf.
Mijn schilderijen in opdracht beginnen bij € 600. Ik kan een prijs voor je berekenen zodra ik een beter idee heb wat je wilt (formaat, voorstelling). Het maken van een olieverfschilderij kost tijd; reken hiervoor op 2 à 3 maanden. Zodra de opdracht is afgesproken betaalt de opdrachtgever een aanbetaling van 15%. Verzending of afleveren van het schilderij is niet inbegrepen in de prijs.

Ik heb al verschillende opdrachten gemaakt, kijk maar eens op mijn website. Ik heb ook een leuke FB pagina: www.facebook.com/koeienschilderij Ik laat hier o.a. regelmatig vorderingen zien van de opbouw van mijn schilderijen.

Het copyright (gebruik foto’s en reproductie) van al het werk ligt bij Tinka Schilperoort.

Wil je meer informatie, neem dan contact met mij op.

fotograaf Koos Bommelé